Foredrag
For at udbrede kendskabet til det sensitive personlighedstræk og sikre bedre vilkår for sensitive børn, unge og voksne i samfundet har jeg sammen med Jannie Rydahl skabt en fælles oplægs/foredragsrække rettet mod de professionelle. Foredragene har et socialbæredygtigheds fokus, er pædagogisk-psykologisk vidensrelateret og samfundsoplysende på flere fronter.
Jannie er socialbæredygtigheds ingeniør og har skabt konceptet Sensitive Living på baggrund af hende mangeårige arbejde med fysisk planlægning, samskabelse og rådgivning til sensitive børn, unge og voksne.
Sammen tager vi ud til daginstitutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner, foreninger, virksomheder, kommuner og politiske organisationer mm. og holder foredrag om sensitivitet- om hvorfor det er helt essentielt at have fokus på menneskers sanselige og følelsesmæssige behov.
I foredragene har vi fokus på at bevidstgøre om, hvad det vil sige at være sensitiv, og betydningen af at skabe plads til sensitiviteten i vores samfund.
Dermed inspirerer vi til at kunne forstå, møde og lytte til børn, unge og voksnes bekymringer og frustrationer ved at indgå i et præstations- og vækstorienteret samfund for at kunne give dem fornyet håb, motivation og inspiration til at håndtere deres sensitivitet og finde deres egen vej i livet.
Jeg fortæller i den forbindelse om konceptet om det hele menneskes udvikling i uddannelsessystemet og idéen om menneskekundskab. Et koncept hvis almenmenneskelige DNA er skabt i lyset af det håb og den visdom, som voksede ud af mine erfaringer med at være sensitiv og finde min egen vej i livet. Erfaringer som jeg fik ved at bevæge mig igennem uddannelsesystemet og arbejdslivet med en spiseforstyrrelse som min tætte følgesvend. Et koncept som derfor blev til udefra et dybfølt og insisterende budskab om, at alle mennesker i virkeligheden er sensitive- og at vi netop derfor også alle har behov for støtte og hjælp til at udvikle os rent menneskeligt.
Jannie deler også ud af sine personlige erfaringer med sensitivitet, og om at have været i kontakt med sundhedssystemet som barnløs, kræftpatient og stressramt. Jeg fortæller også om, hvordan jeg oplevede at være enlig mor til 4 børn og fuldtidsansat byplanlægger i den offentlige sektor og om mine succesoplevelser som selvstændig og specialpædagogisk støtteperson for børn, unge og voksne med ADHD, autisme og særlig sensitivitet.
På den måde sætter vi ord på, hvad der sker med sårbarheden, selvværdet og dannelsen, når vi som mennesker bliver presset af fællesskabets normer og regler. Når perfektionismen vokser til usunde højder og præstationsangsten bliver omdrejningspunktet for den måde, som vi er i verden på. Når samfundet ikke forholder sig helhedsorienteret til problemstillinger, der involverer menneskers trivsel og sundhed. Alt sammen fordi sensitiviteten undertrykkes individuelt, kollektivt og samfundsmæssigt og fordi de menneskelige sanselige og følelsesmæssige behov ikke kan værdisættes og vægtes politisk.
Dit udbytte som professionel
- Forståelse for sammenhængen mellem symptomer på mistrivsel og det manglende fokus på sensitivitet og det hele menneskes udvikling og trivsel
- Professionel viden om, hvordan vi som samfund kan forebygge mistrivsel blandt sensitive igennem filosofien om det hele menneskes udvikling og idéen om menneskekundskab
- Kendskab til forbindelsen mellem de samfundsmæssige narrativer/diskurser og prototypen for det menneske, som vi udvikler i vores uddannelsessystem og samfund
- Bevidsthed om, hvordan man kan forstå, møde og håndtere sensitivitet og mistrivsel i et institutionelt,- uddannelses- og virksomhedsmæssigt øjemed.
- Betydningen af at være i kontakt med sensitiviteten, herunder styrkerne og potentialet ved det sensitive personlighedstræk
- Forudsætninger for at kunne udvikle nye handlemuligheder i mødet med børn, unge og voksne, så de støtter op om de sensitive behov og det hele menneskes udvikling og trivsel
- Indsigt i, hvordan man kan skabe et helt nyt mindset, som er forbundet med en helt ny livs- og arbejdsstil. Et mindset, som bidrager til, at man kan udvikles til et helt menneske og finde sin egen vej i livet
- Professionel viden om, hvordan vi som samfund kan forebygge mistrivsel blandt sensitive børn og unge igennem filosofien om det hele menneskes udvikling og idéen om menneskekundskab.
- Bevidsthed på, hvordan I kan forstå, møde og håndtere sensitivitet og mistrivsel i et institutionelt og- uddannelsesmæssigt øjemed.
- Forudsætninger for at udvikle nye handlemuligheder i mødet med børnene og de unge, så de støtter op om de sensitive behov og det hele menneskes udvikling.
Kontakt os
Hvis Du/I synes, at det kunne være spændende at høre mere om dette, så kontakt os gerne på følgende vis:
Jannie Rydahl - telefon: 27138293 eller mail: info@sensitive-living.dk
Sofia Viktoria Christensen - telefon: 30 13 24 64 eller mail: sofiaviktoriablog@gmail.com.
Sammen finder vi en løsning og pris, som passer med Dine/Jeres ønsker og behov.