Vi må alle lære kærlighedens sprog at kende

Vi må alle lære kærlighedens sprog at kende

Oliver Rasmus Tonning siger det så skarpt og præcist i nedenstående debatindlæg i Socialmonitor: “Skabelsen af kærlige forbindelser er en sjælelig kompetence og en praktisk kunnen” Også han er fortaler for, at der kommer fokus på menneskekundskab i stedet for at vedblive med at behandle, sygeliggøre og medicinere.

Vi i HSP-foreningen kunne ikke være mere enige.Behandlingstilgangen må ikke stå alene. Der må balance til igennem et fokus på det almenmenneskelige.

For vi må alle lære kærlighedens sprog at kende. Det er ikke noget vi nødvendigvis lærer af os selv. Ligeså vel som vi også ofte har brug for støtte og hjælp til at lære at reflektere, tænke kritisk samt regulere vores følelser og tanker.

Noget som bliver særligt vigtigt at mestre i et accelerations- konkurrence og præstationsorienteret samfund, hvor individet udsættes for et umenneskeligt stort pres med store krav til følge.

Med samskabelseskonceptet “Menneskekundskab for sensitive” ønsker vi at inspirere til et helt nyt ligeværdigt og anerkendende menneskesyn. Et menneskesyn, som bidrager til at udvikle hele mennesker - ved at understøtte trivslen og den naturlige udvikling. En udvikling som sætter mennesket fri til at skabe sin egen vej i livet.

Hsp - foreningen bygger derfor også på et fundament af kærlighed. På at skabe forening mellem mennesker. På at skabe plads til forskellighed. På at skabe fysiske fælleskaber som er være - og bæredygtige. På at samskabe om at almenmenneskeliggøre og udbrede viden om sensitivitet i samfundet. På at skabe bedre vilkår for alle.

Psykologistuderende: Psykiatrien gør brug af plug-and-play-mentalitet og glemmer en vigtig erkendelse
Det psykiatriske system behandler ofte sindet som en slags maskine, der med et snuptag kan omkodes med medicin. Men den danske psykiatri overser en vigtig pointe, hvis den skal hjælpe borgere med at blive ægte, hele mennesker, skriver psykologistuderende Oliver Tonning.